За налагането на санкции срещу някои страни-членки намекна френският президент Еманюел

...
За налагането на санкции срещу някои страни-членки намекна френският президент Еманюел
Коментари Харесай

Макрон заплаши със санкции бунтарите в ЕС

За налагането на наказания против някои страни-членки  намекна френският президент Еманюел Макрон в изявлението си по време на срещата на върха в Брюксел по проблемите на миграцията, която се организира довечера. 

По думите му, в една общественост проблемите са общи и тежестта също би трябвало да бъде понесена солидарно. 

Някои страни, съобщи той, желаят да вземат единствено изгодите, само че без да поемат и негативите. Те работят егоистично и се базират на националните си ползи, когато това им е угодно, подлага на критика Макрон. 

Държавният глава повдигна тематиката за " следствията " на вчерашната си взаимна конференция с испанския министър председател Педро Санчес. 

Припомняме, че  срещата е бойкотоирана от страните от Вишеградската четворка , които не са съгласни с налаганата политика. 

Въпреки че мигрантите са единствено дребна част от това, което бяха през 2015 година, когато повече от един милион души доближиха Европа, неотдавнашно изследване на публичното мнение демонстрира, че  миграцията е главен проблем на 500-те милиона жители на Европейски Съюз .

Под мощен напън от гласоподавателите  си, водачите на Европейски Съюз се борят с по какъв начин да споделят търсещите леговище в блока.  В неуспеха си да реализират единодушие , те стягат контрола за мигрантите и външните си граници.  41 000 бежанци и мигранти са стигнали до Европейски Съюз тази година , съгласно данни на Норвегия./ news.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР